dinsdag 13 augustus 2013

Wat is er gebeurd ?

 

De vroege aardappels zijn gerooid. Frieslanders. In maart gepoot en in juni gerooid. Een redelijke opbrengst.

 Kip Dotje helpt ook met het rooien van de aardappels! Het is altijd interessant om te kijken of- en hoeveel wormen er naar boven komen bij het rooien. Voor kippen altijd feest!
 Aan de productie van de dames ontbreekt het niet!
 Altijd mooi, die klaprozen..
 Gele frambozen in de fruithaag. Opbrengst van de vroege gele viel wat tegen. Ook waarschijnlijk vanwege de droogte en het lange, koude voorjaar. Nu is het wachten op de gele herfst frambozen, doorn loze braam en Japanse wijnbes.
 Een van de weinige appels voor dit jaar. Elstar. Zeer weinig appels dit jaar. Jammer. Waar vorig jaar de wespen de oogst hebben bedorven, is het dit jaar te wijten aan het koude voorjaar. Volgend jaar beter??
 De peren daarentegen gaan super goed! Conference handpeer. De beide boompjes hangen boordevol lekkere peren. Dat wordt smullen!
 Over de opbrengst van de zomerprei en de wortelen hoor je ons niet klagen!

 Ook gezinsuitbreiding bij de Tokkies! Whitney (Columbia Wyandotte kriel hen) was broeds maar ons eigen haantje bakte er niks van.. Dus maar broedeitjes gehaald. Blauwe Cochin krielen. Van de 6 eitjes kwamen er 5 uit! erg leuk, dat kleine spul. ( 3 haantjes, 2 hennetjes )

 Ondanks een flinke dosis vorst twee jaren op rij komt toch elk jaar weer ons roosje te voorschijn. ruikt heerlijk, zo`n oude Engelse roos.
Kortom wat is er gebeurd ? Nou een heleboel. Niet alles hebben we opgetekend en helaas hebben we even verstek laten gaan op dit blog. ik hoop echter dat we de highlights op een rij hebben gezet en een beeld hebben kunnen schetsen wat we dit jaar tot nu toe gedaan hebben. Oh ja we hebben ook nog een platte bak geïnstalleerd, meer daarover later.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten